Enpä ole hetkeen kirjoitellut, mutta treenirintamalla ei ole tapahtunut mitään. Sairausrintamalla sen sijaan on. Viime viikon torstaina käytiin eläinsairaalassa, kun Oiva oksensi vakavasti (vesikään ei pysynyt sisällä). Epäilin itse vieras esinettä, juurikin tuon rajun oksentelun takia ja toisaalta tiedän, että Oiva saattaa syödä esim. metsässä kaikenlaista. Kalle tunsi jonkinlaisen vierasesineen maha-suolikanavan alussa vielä kotona, mutta ei enää sairaalalla. Oivasta otettiinkin sitten röntgen ja ultraäänikuvat, joissa ei kuitenkaan selkeää vierasesinettä näkynyt. Hieman niihin viittaavia muutoksia, eli kaasua suolistossa jne. Ultraaja tunsi myös jotain kummaa paksusuolessa, mutta ei osannut sanoa tarkemmin onko se vain ulostemassaa vai mitä.

Pitkällisten tutkimusten ja tukihoidon (nesteytys ym.) jälkeen differentiaalidiagnooseina oli enteriitti (eli suolistotulehdus) tai akuutti hepatiitti (maksa-arvot hiukan koholla ja maksan kaikuisuus ultraäänessä muuttunut). Näiden diagnoosien varassa lähdimme sitten kassalle maksamaan suurehkoa laskua (josta onneksi vakuutus korvasi osan). Laskun maksettuani tallustelimme pihalle, jossa Oiva sitten välittömästi kakkasikin vieras esineensä ulos :D :D. Sieltä tuli palanen lelua ja keppiä. Lelun palasen se on mielestäni nielaissut jo melko kauan aikaa sitten treeneissä, kun lelu meni rikki. En huomannut silloin, että Oiva söi lelua, muistan sen vain revenneen. Kepeillä Oiva saattaa leikkiä metsässä harva se päivä, eli tässä oli varmaan nyt käynyt vain niin, että keppi ja lelu yhdessä tukkivat suolen. Pääasia tietysti, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Vaikka lompakkoni puolesta Oiva olisi tietysti voinut kakata nuo jo hiukan aiemminkin, kun kuitenkin sairaalareissun aikanakin ulkoilutin sitä useampaan otteeseen.

Kotona Oiva lähti toipumaan hyvin, ainoana komplikaationa iho meni rikki siitä mistä oli karvat ajettu kanyylin vuoksi, kun Oiva nuoli sitä niin paljon. Nyt ollaan siis kauluri päässä siihen asti, että iho paranee. Toistaiseksi treenailut myös Casperin kanssa saavat vielä odottaa, sillä sain itse ikävän kevätflunssan jostain! Eli tällä erää lepäillään kotona ja koitetaan parantua. Onneksi molempien koirien päät kestävät myös tälläistä tylsää kotona makoiua ilman että alkaisivat hajottamaan paikkoja :).

Tässä vielä Lotan ottama kuva aurinkoiselta kevätlenkiltä viime viikolla: