Tällä viikolla Oiva harrasti muuttumisleikkiä akselilla australianpaimenkoira-sharpei-australianpaimenkoira. Keskiviikkona meillä oli kavereita käymässä ja yhtäkkiä huomasin, että Oivan naama on kummallisesti turvonnut. Silmienympärys turposi molemminpuolin ja toiselta puolelta huuli oli turvoksissa. Oiva-raukka näytti ihan sharpei:lta tai vastaavalta :D. Vaikka paikalla olikin useita maamme eläinlääketieteen toivoja, ei kukaan keksinyt järkevää selitystä moiseen reaktioon.. Näin jälkikäteen ajateltuna, ehkä Oiva oli muutamaa tuntia aiemmin pihalla syönyt jotain, joka aiheutti sille allergisen reaktion? Pidän koiria ulkona vapaana ja varsinkaan pimeällä ei aina ole hajuakaan siitä mitä ne siellä matkan varrella puuhavat. Oiva sai kortisonia, joka auttoi vähitellen pään turvotukseen, torstai-aamuna oli vielä vähän turvotusta jäljellä, illalla ei enää ollenkaan. Torstai-iltana tosin Oiva oksenteli vaahtoa, mutta ei mitään vieras esineitä tms. Annettiin torstaina vielä oksennuksenesto-lääkettä ja perjantaina Oiva olikin jo kuin uudestisyntynyt ja oma reipas itsensä. Onneksi ei kuitenkaan mitään vakavampia oireita tullut, esim. hengitysteiden turpoamista tai vastaavaa, eli hommasta selvittiin säikähdyksellä!

Torstaina piti olla Oivan treenit Purinalla, mutta otinkin sinne sitten Casperin mukaan edellä mainitusta tapauksesta johtuen. Treenattiin Lotan ja Elisan kanssa Clean Run:in radanpätkää, mm. pöytää taas pitkästä aikaa. Casperilla olikin pöytä vähän hukassa, joten lopuksi tein sitä vielä yksittäisenä esteenä muutamia toistoja. Muuten "tolleri-maestro" oli aika lailla liekeissä ja mm. ylireagoi kaikkeen mahdolliseen mun ohjaukseen :D.

Tänään sunnuntaina oltiin sitten TSAU:n kisoissa Liedossa..HUOH.. Rata alkoi niin että heti tokana esteenä oli kepit avokulmalla. No mikäs siinä, kun se oli toka este, niin ehtii hyvin varmistelemaan. Keppien jälkeen vaan piti kääntyä heti vasemmalle putkeen ja ehtiä putken eteen valssamaan. Tein taas mun spesiaalin vamma-kepeilleviennin, eli saatan Casperin kepeille vasemmalta puolelta ja sitten kierrän vielä takaaleikkauksen kepeille. Kun tiedän, että se jatkaa (kylläkin hiukka hitaasti) keppejä, vaikka kierrän, mutta en todellakaan ole varma, että saan sitä avokulmaan oikeaan väliin sisään. No hienostihan se meni sisään, mutta oli sitten tulossa toka vikasta välistä jo pois, kun mä ilmeisesti ennakoin liikaa putkea. Sain törkättyä sen sinne niin, ettei meille tullut kuitenkaan virhettä siitä. Tän jälkeen tyhmänä aloin pohtimaan tuliko virhettä vai ei, mm. vilkuilin tuomaria (miksi ihmeessä?). Seuraava "läheltä-piti"-tilanne tuli kun hypyn jälkeen oli 180 asteen käännös tulosuuntaan ja siinä heti pituus, Casper yllättyi pituudesta ja koski siihen tassulla, mutta palikat ei kaatuneet, joten ei virhettä tästäkään. Ennen loppusuoraa koiran piti tulla putkesta ja tehdä hyppy, joka oli aika lailla nollakulmassa koiraan nähden. Minähän sitten fiksuna tyttönä käskytin "takaa-takaa" oikein kunnolla, Casper raukka oli jo ihan oikein hypyn kohdalla, kun se päätti tulla ohi, koska joku jippohan siinä pitää olla kun toi ohjaaja karjuu "takaa"-käskyä..Eli kieltovirhe tästä. Loppurata kunnialla maaliin ja sijoitus oli 4./24, ei tullut YHTÄÄN nollaa koko radalta (vaikka ei se nyt oikeasti NIIIN vaikea ollut).

Luulin, että toka rata on hyppyrata, mutta ei se sitten ollutkaan. Tuomarin mielestä me oltiin ilmeisesti niin huonoja, että toinen rata oli äskeinen rata, mutta kaksi takaakierto-kohtaa oli vaan muutettu välistävedoksi. Aika mielenkiintoista :D. Kepeille tein saman vamma-viennin ja nyt Casper meinas tulla jo jostain 4. välistä pois..whaaat? Sain taas korjattua sen niin, ettei tullut virhettä :D. Sitten eka välistä-veto kohta oli vähän nihkeä, en ite saanut omaa rytmitystä kuntoon. Putken jälkeinen hyppy meni ok, en tällä kertaa valssannut sinne, vaan jäin vekkamaan-> olin jatkosta myöhässä, mutta onneksi fiksu tolleri muisti radan oikein, posotti renkaalle ja puomille. Ja lopussa oli takaakierto-systeemi muutettu välistä vedoksi ja kas vain, fiksu tolleri ajatteli että kyllä hän tämän muistaa..ja toka vikalla esteellä sitten väärä rata (hyppy väärin päin) ja hylly.

Mä vaihdan harrastusta, tää ei oo enää kivaa.