Käytiin tänään päivällä Elisan ja Epun kanssa Ojangossa. Mulla oli mukana Oiva, jonka kanssa treenasin keinua,keppejä,rengasta ja A:ta. Oiva väsyi aika nopeasti, mikä näkyi mm. siinä että Oiva hyppäsi aina samalla hetkellä, kun käskytin "hyppy"-käskyllä..eipä pysyneet rimat ylhäällä. Ihan kiva, että koira tottelee käskyjä, mutta ei niitä IHAN niin kirjaimellisesti tarvitsisi ottaa :D.

Keinua tein niin, että ylösmenon alla oli pöytä ja juoksutin Oivaa keinua pitkin. Huomasin tässä "hit and run"-menetelmässä pienen puutteen (tai sitten oon käsittäny jonkun vaiheen väärin), nimittäin koira ei opi ollenkaan siirtämään painoaan takapäälle keinun keikatessa alas. Pelkään, että Oivalla ainakin tämä ongelma voi johtaa siihen, että se haluaa hypätä keinusta pois ennen keinun maahantuloa helpottaakseen menoaan. Ja onhan pamaus melko rankka koiran etupäälle, jos koira on täysin etupainoisena keinun tullessa maahan. Hmm..vinkkejä kenelläkään? Miten opettaa aussielle keinu, jossa se juoksee ensin keinun päähän, joustaa kehoaan taaksepäin ja sitten jatkaa matkaa ottaen alastulokontaktin?

Ihme kyllä tänään keppi-treeni oli parhaiten onnistunut. Oiva löysi jo kivasti rytmiä kepeille, tein siis perinteisesti "vispaus"-tekniikalla. Tosin aluksi tein (vahingossa) kentällä, jossa keppien välitys on väärä! Eli kepit olivat liian lähellä toisiaan. Lopuksi menin vielä tekemään normaalikeppejä. Itse asiassa noiden lyhyiden keppien tekeminen on Oivalle helpompaa, mutta onneksi rytmitys löytyi kivasti normaalikepeillekin.

Rengas meni..todella huonosti. Oiva ei jaksanut keskittyä siihen ollenkaan. Pitäisi päästä taas Kustaviin treenaamaan mun piharenkaalla.

 

Eppu vinokepeillä:1245160766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e