Olen jo parikin kertaa yrittänyt alkaa kirjoittamaan blogia, mutta innostus on aina tyrehtynyt ekan kirjoituksen jälkeen ;). Katsotaan onnistuisiko nyt yhtään paremmin. Olisi hyvä, jos aina treenien ja kisojen jälkeen jaksaisi koota edes pääpointit siitä mikä onnistui ja mitä pitää treenata vielä lisää.

Eilen sain (erikoisen) tokoinnostuksen ja treenasin molempien koirien kanssa tokoa. Iltapäivällä tehtiin Casperin kanssa avo:n liikkeet läpi, paikallamakuuta ja hyppyä lukuunottamatta.

Seuraaminen alkaa olla aika siedettävää, paitsi jos tehdään sitä jonkun innostavan liikkeen (esim. noudon) jälkeen. Tällä hetkellähän palkkaan Casperia vain ja ainoastaan nameilla.. Casperhan palkkaantuu tietysti kivasti myös leluilla, mutta kiehuu helposti yli sen jälkeen. Ja ei se pelkkä korkea vire haittaisi, mutta piippaaminen haittaa. Eli nykyään palkkana namit ja aina jos piippaa jossain liikkeessä-> lopetetaan se ja tehdään välissä jotain muuta.

Jäävät liikkeet meni myös kivasti, maahanmenoa vähän ennakoi, kun itse pohdin niin kovasti "kohta annan käskyn, ihan kohta". Pelottavaa kuinka hyviä ajatuksenlukijoita noi koirat onkaan!

Kaukotkin sujuivat hienosti! Tosin ei tainnut vielä olla ihan oikealta avo-etäisyydeltä, mutta olin silti tosi iloinen, on nyt tainnut tajuta tekniikan istu-maahan-istu-siirtymisiin, seisomista en ole vielä edes opettanut. Luoksetulon pysäytys ei ole niin terävä kuin haluaisin. Lisäksi en osaa itse ajoittaa käskyä, niin että saisin koiran pysähtymään oikeaan kohtaan :D. Ihan ok kuitenkin, tein kokonaisena liikkeenä.

Nouto..Casperin ehdoton lemppariliike (yllättävää tollerilta, hehheh ;) ). Parilla ekalla kerralla alkoi piippaamaan kun heitin kapulan-> ei saanut sitten hakea sitä. Sen jälkeen syötin namia, kun olin heittänyt kapulan, jotta rauhottuisi. Oli hiljaa, paitsi käskyn jälkeen ulahti lähtiessään hakemaan kapulaa. Itse nouto ja palautus oli tosi hyviä. Täytyis vaan keksiä millä saan sen malttamaan tossa alussa, ettei ääntele!

Illalla tein vielä Oivan kanssa pikatreenin. Seuraamista namin kanssa. Koitan nyt opettaa pidempää pätkää seuraamisessa, normaalistihan se pari askelta sujuu, mutta sitten kontakti tippuu. Oiva oli aika..hulluna..nakkeihin, seuras siis ihan kivasti ;). Tosin koko lopputreenin yritti jahdata mun vasenta kättä myös sivulletuloissa. Tein pari luoksetuloa, ekalla tuli ihan järkyttävää vauhtia, mutta _onneksi_ hidasti, eikä törmännyt muhun :D. Sitten paikallamakuuta..huoh. Se on ollut Oivan megavarma liike, mutta nyt tokotauon jälkeen on alkanut testaamaan, että onko ihan pakko maata näin kauaa vai voisko täältä jo nousta. No eipä auta tehdä kuin lyhyempiä pätkiä palkaten niistä hyvin. Eiköhän sekin sieltä muistu mieleen!