Muutettiin vajaa pari viikkoa sitten kesäksi Taivassaloon. Päivät kuluvat aika pitkälti töissä, joten vakavammat koiraharrastelut ovat nyt hiukan tauolla kesän ajan. Oikeastaan lähes kaikki, mitä olin suunnitellut kesän ohjelmaksi, on tavalla tai toisella mennyt mönkään, mutta eipä tuo juurikaan haittaa, aina sitä jotain kivaa keksii :)! 

Koirien harrastelut ovat viime aikoina olleet lähinnä pihalla riehumista/vahtimista/uimista/metsässä seikkailua. Mun harrastukset ovat pääasiassa syöminen ja nukkuminen :D, välillä myös Kallen praktiikka-apulaisena hengailu. Mikäs olisikaan parempaa parisuhteen laatuaikaa kuin yhdessä lehmänlannassa pyörimistä lehmää poikimisavustaessa ;)..

Muutaman kerran olen pihatokoilua ehtinyt tekemään, tänään aamupäivällä viimeeksi. Casperin kanssa alkaa avo-luokan liikkeet sujumaan joten kuten, hyppyä tosin ei olla tehty. Tänään oli vähän vaikeuksia kaukokäskyissä (ei meinannut nousta ylös millään), mutta muut liikkeet onnistuivat kivasti :)! Viretilakin alkaa olla sitä mitä haluisin, noudossa tulee vielä pientä ääntelyä, mutta kaikkea ei kai voi saada heti (miksei??).

Oivan kanssa ollaan treenailtu lähinnä seuraamista, nyt sillä _välillä_ alkaa olla jo pientä ajatusta hommaan, paljon työtä on kuitenkin vielä edessä! Lisäksi ollaan tehty luoksetulo-harjoituksia ja noutoa kokonaisena liikkeenä. Nouto on vielä aika hapuilua, mutta pienillä avuilla kyllä tajuaa. Meinaa lähteä kapulan perään heti heitettäessä, mutta se on ihan täysin itseaiheutettua, sillä tähän asti olen treenannut lähinnä "vauhtinoutoa". Lisäksi sivulletulo noutokapula on suussa on vaikeeta, mutta onnistuu kuitenkin käsiapujen kanssa, eli eiköhän se siitä :).